Tuntikuvaukset

Kids

Sun Kids tunneilla nautitaan tanssista iloisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Tunneilla tutustutaan omaan kehoon, rytmiin, liikkeeseen ja ilmaisuun tanssillisten leikkien ja mukaansa tempaavan musiikin avustuksella. Tunneilla tehdään lyhyitä tanssisarjoja erilaisia tanssityylejä kokeillen. Lapset saavat kokeilla monipuolisesti niin hiphop tanssia kuin lyyristä tanssi-ilmaisuakin. Tunteihin sisältyy myös tanssitekniikan peruselementtejä.

Disco

Disco on nopea, energinen ja fyysinen tanssityyli. Nykydisco muistuttaa enemmän kilpa-aerobicia (tai nopeutettua voimistelua) kuin 1970 –luvun John Travolta tyyliä. Disco-opettajamme Veera on lajissa Suomen huippuja; SM muodostelma hopeaa 2015 ja SM duo pronssia 2013.

Jumps&Turns

Jumps&Turns on tanssin tekniikkatunti, missä harjoitusten pääpaino on erilaisissa hypyissä, pirueteissa ja näiden yhdistelmissä. Tunti koostuu lämmittelystä ja erilaisista keskilattialla sekä salin poikki tehtävistä harjoituksista. Varsinaista tanssisarjaa ei tällä tunnilla tehdä, vaan tunnilla keskitytään tekniikkaan. Oikealla tekniikalla tanssijat pystyvät tekemään turvallisesti näyttäviä hyppyjä ja piruetteja.

Contemporary

Contemporary tunnilla heittäydytään sekä dynaamisen että lyyrisen liikkeen maailmaan.
Tunnit koostuvat tanssintekniikasta, liikkuvista sarjoista ja koreografioista, joissa tanssijat pääsevät kehittämään omaa esiintyjyyttä, liikkeen laatua, ilmaisua sekä luovuutta.

Baletti / Kehonhuolto

Baletti / Kehonhuolto-tunnilla vahvistetaan tanssijan kehoa ja linjakkuutta kokonaisvaltaisesti. Tunnilla keskitytään erityisesti vartalon optimaaliseen linjaukseen, keskivartalon lihasten vahvistamiseen ja liikkuvuuden lisäämiseen. Kehonhallintaa ja oman kehon hahmottamista vahvistetaan tasapaino- ja kehotietoisuusharjoituksin. Tunti sopii erityisesti tanssia useita kertoja viikossa harrastaville ja tanssijan urasta haaveileville.

Lyrical

Sun Lyrical tunnit koostuvat lämmittelystä, tanssitekniikka harjoituksista ja tanssisarjoista. Lyrical tanssityylinä on virtaavaa, dynaamista, runollista, liikettä ja tunnetta yhteen sitovaa, voimakasta, mutta herkkää tanssia, joka kehittää yhtälailla tekniikkaa kuin ilmaisuakin.

Sun +

Sun+ ryhmät on tarkoitettu esiintymisestä ja tanssimisesta tavoitteellisesti kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Ryhmät valitaan vuosittain elokuussa pidettävällä valintatilaisuudella (audition!). Ryhmään voi hakea ilmoittautumalla ryhmään ilmoittautumislinkin kautta, mutta ryhmään valitut ilmoitetaan valintatilaisuuden jälkeen. Ryhmään voi hakea, vaikka intoa olisi enemmän kuin taitoa, mutta muutaman vuoden tanssitausta (lajilla ei ole väliä) pitää olla.
Lue lisää

Broadway

Broadway on teatteritanssitunti, missä harjoitusten pääpaino on ilmaisussa. Tunnit ovat täynnä tanssia, tarinoita, heittäytymistä ja eläytymistä erilaisiin rooleihin tai tunnelmiin ja saatetaan tunnilla joskus laulaakin, jos siltä tuntuu! Broadway tunti koostuu lämmittelystä, erilaisista tanssi ja ilmaisuharjoituksista sekä tanssisarjasta, jonka musiikki ja tarina pohjautuu johonkin musikaaliin tai musikaalielokuvaan.

Dance

Dance tunneilla nautitaan tanssista iloisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Tunnit koostuvat lämmittelystä, tanssintekniikka harjoituksista, vartalonhallintaa kehittävistä harjoitteista ja monipuolisista tanssisarjoista. Tanssisarjojen tyyli vaihtelee hiphopista, discoon ja showtanssiin. Tunteihin sisältyy myös ilmaisua kehittäviä harjoituksia, sekä tanssillisia pelejä.

Show

Sun Show tunnit koostuvat lämmittelystä, tanssitekniikka harjoituksista ja monipuolisista tanssisarjoista. Showtanssi voi perustua mihin tahansa tanssin tekniikkaan. Kantavana ideana on välittää jokin teema tai tarina yleisölle tanssin, liikkeen ja musiikin kautta. Showryhmäläiset voivat heittäytyä yhtä hyvin niin bollywood kuin rock teemaankin lukuvuoden aikana.

Street

Sun Street tunnit ovat täynnä rytmiä, liikettä ja energiaa. Sun Street tunnit koostuvat lämmittelystä, vartalonhallintaharjoitteista ja monipuolisista tanssisarjoista. Tanssityylit vaihtelevat perinteisestä hiphopista lockingiin ja voguingiin.

Heels

Heels on naisellinen tanssitunti, missä tanssitaan korkkarit jalassa. Heels tunti koostuu paljain jaloin tehtävästä lämmittelystä, korkokengät jalassa tehtävistä kävelyharjoituksista sekä erilaisista tanssisarjoista. Tanssisarjojen tyyli on tuttua musiikkivideoista ja eri artistien live-esiintymisistä.

Tanssiteatteri

Vihreän Teatterin kanssa yhdessä toteutettava Tanssiteatterilinja tarjoaa tanssijoille mahdollisuuden päästä teatteritanssin maailmaan. Tunneille kehitetään jokaisen tanssijuutta, esiintyjyyttä ja ilmaisua. Tunti antaa valmiudet liikeilmaisulle, äänenkäytölle, tekstin tuottamiselle, omalle taiteilijuudelle ja valmistaa teatterimaailmassa toimimiseen.

Tanssijat pääsevät kesällä 2018 Vihreän Teatterin kesäteatterimusikaalin esiintymään ja toimimaan tanssijoina. Näytelmä julkaistaan heinäkuussa 2017. Tanssiteatterilinjalaisille avautuu myös mahdollisuuksia kehittää esiintyjyyttä mm. yhteistyössä Vihreän Teatterin muiden esittäväntaiteen linjojen kanssa, Sun Tanssistudion joulu- ja kevätnäytöksissä sekä muissa sopivissa tapahtumissa, katselmuksissa ja kilpailuissa.

SUN+

Sun+ ryhmät on tarkoitettu esiintymisestä ja tanssimisesta tavoitteellisesti kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Ryhmät valitaan vuosittain elokuussa pidettävällä valintatilaisuudella (audition!). Ryhmään voi hakea ilmoittautumalla ryhmään ilmoittautumislinkin kautta, mutta ryhmään valitut ilmoitetaan valintatilaisuuden jälkeen. Ryhmään voi hakea, vaikka intoa olisi enemmän kuin taitoa, mutta muutaman vuoden tanssitausta (lajilla ei ole väliä) pitää olla.

Sun+ minit 9-11 v (vuonna 2018 enintään 11 v eli 2007-2009 syntyneet)

Minit ryhmä osallistuu yhteen tanssitapahtumaan kauden 2017-2018 aikana. Minit pääsevät esiintymään myös paikallisissa tapahtumissa.

Sun+ minien syyslukukauden kausimaksu on 260 € ja siihen kuuluu 2 h tanssia viikossa. Ryhmän oma tunti keskiviikkoisin klo: 17-18 sekä yksi omavalintainen tunti. Lukukausimaksuun ei kuulu tanssitapahtumaan osallistumiseen liittyvät kulut (matkat, osallistumismaksut ja esiintymisasut).

Sun+ junnut 12-14 v (vuonna 2018 enintään 15 v eli 2006-2003 syntyneet)

Junnujen ryhmä osallistuu yhteen tanssitapahtumaan kauden 2017-2018 aikana. Junnut pääsevät esiintymään myös paikallisissa tapahtumissa.

Sun+ junnujen syyslukukauden kausimaksu on 400 € ja siihen kuuluu 3,5 h tanssia viikossa. Ryhmän oma tunti (1,5 h) keskiviikkoisin klo: 18-19.30 ja kaksi omavalintaista tuntia. Lukukausimaksuun ei kuulu tanssitapahtumaan osallistumiseen liittyvät kulut (matkat, osallistumismaksut ja esiintymisasut).

Sun+ show ja street 15+ (2002 tai aiemmin syntyneet)

Show ja street 15+ ryhmät osallistuvat 1-3 tanssitapahtumaan kauden 2017-2018 aikana paikallisissa tapahtumissa esiintymisen lisäksi.

Sun+ show ja street ryhmien syyslukukauden kausimaksu on 400 € ja siihen kuuluu 3,5 h tanssia viikossa. Ryhmän oma tunti (1,5 h) ja kaksi omavalintaista tuntia. Lukukausimaksuun ei kuulu tanssitapahtumiin osallistumiseen liittyvät kulut (matkat, osallistumismaksut ja esiintymisasut).

Ilmoittaudu

Kalenteri

Ilmoittaudu

Hinnasto

Kalenteri

Opettajat

Tuntikuvaukset

Tanssisynttärit

Polttarit

Toimintaohjeet